Jedzenie

Dobre jedzenie

ZUPA KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

SKŁADNIKI

 2 - 3 PORCJE
  • 1 kg czerwonej papryki
  • 2 łyżki oliwy extra
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 por
  • 1 łyżka masła
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • przyprawy: 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, 1/2 łyżeczki ostrej lub płatków chili, 1 łyżka listków świeżego tymianku lub 1 łyżeczka suszonego
  • 100 g serka topionego (śmietankowego)
  • 60 ml śmietanki 30% lub 18% do zup i sosów
  • do podania np. kleksy śmietany 18% gęstej, grzanki z serem