Jedzenie

Dobre jedzenie

ZUPA GRZYBOWA WIGILIJNA

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

SKŁADNIKI

 4 PORCJE
  • 40 g suszonych grzybów (najlepiej borowików)
  • 2 litry bulionu*
  • przyprawy: 2 listki laurowe, 3 ziela angielkie, 3 ziarna pieprzu
  • włoszczyzna: 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 por, kawałeczek selera, mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 duża cebula
  • 1 pełna łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki śmietanki 18% (do zup i sosów)
  • do podania: 200 g łazanek, natka pietruszki