Jedzenie

Dobre jedzenie

ZUPA BROKUŁOWA Z GORGONZOLĄ I CHIPSAMI Z JARMUŻU

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

SKŁADNIKI

 4 PORCJE
ZUPA BROKUŁOWA
  • 1 łyżka oliwy extra vergine
  • 1 por
  • 2 ziemniaki
  • 1 łyżka masła
  • 1 litr bulionu
  • 1 brokuł
  • 80 ml śmietanki 30%
  • 100 g sera gorgonzola (lub innego pleśniowego)
  • szczypiorek
CHIPSY JARMUŻOWE
  • 150 g jarmużu (krojonego, umytego)
  • 1 łyżka oliwy extra vergine
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • sól, pieprz
  • szczypta płatków chili lub ostrej papryki