ZAPIEKANE ROŻKI Z TORTILLI Z MIELONYM MIĘSEM, SEREM I WARZYWAMI
SKŁADNIKI
4 PORCJE
SOS MIĘSNY
- 2 plasterki wędzonego boczku
- 1/2 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 250 g mielonego mięsa (np. wołowo-wieprzowego)
- po 1/2 łyżeczki ostrej i słodkiej papryki, kminu rzymski, suszonego oregano
- 1 szklanka bulionu
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
TORTILLE
- 1 opakowanie tortilli (4 duże sztuki ok. śr. 25 cm)
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 cebuli
- 1/2 papryczki chili
- garść rukoli
- 250 g sera żółtego np. twardego gouda, cheddar
- 1 kulka białej mozzarelli
SOS POMIDOROWY
- 1 łyżka oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 1 puszka pomidorów
- 1 łyżeczka posiekanej papryczki chili