Jedzenie

Dobre jedzenie

ZAPIEKANE ROŻKI Z TORTILLI Z MIELONYM MIĘSEM, SEREM I WARZYWAMI

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

SKŁADNIKI

 4 PORCJE
SOS MIĘSNY
  • 2 plasterki wędzonego boczku
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 250 g mielonego mięsa (np. wołowo-wieprzowego)
  • po 1/2 łyżeczki ostrej i słodkiej papryki, kminu rzymski, suszonego oregano
  • 1 szklanka bulionu
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
TORTILLE
  • 1 opakowanie tortilli (4 duże sztuki ok. śr. 25 cm)
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 papryczki chili
  • garść rukoli
  • 250 g sera żółtego np. twardego gouda, cheddar
  • 1 kulka białej mozzarelli
SOS POMIDOROWY
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżeczka posiekanej papryczki chili