Jedzenie

Dobre jedzenie

LECZO Z BATATAMI I CHORIZO

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

SKŁADNIKI

 2 PORCJE
  • 1 łyżka oliwy lub oleju
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g kiełbasy chorizo
  • 1 mały batat (350 g)
  • 250 g cukinii (1 mała)
  • przyprawy: po 1 łyżeczce suszonego oregano, mielonej słodkiej i ostrej papryki oraz kminu rzymskiego
  • 2/3 szklanki bulionu
  • po połowie żółtej i czerwonej papryki (lub 1 czerwona)
  • 1 puszka pomidorów*
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • do podania: pieczywo, kolendra