Jedzenie

Dobre jedzenie

MENU

KOTLETY Z SOCZEWICY I BATATÓW

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

SKŁADNIKI

 5 SZTUK
  • 1/2 szklanki czerwonej soczewicy
  • 350 g batatów (1 średni)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko + do obtoczenia kotletów
  • 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
  • tłuszcz do smażenia (np. masło klarowane, olej kokosowy itp) oraz oliwa extra
  • przyprawy: 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki ostrej papryki, po 1 łyżeczce kurkumy, oregano i kminu rzymskiego oraz sól i pieprz